GERSHWINIANA – FANTASIA EN BLAU

GERSHWINIANA – FANTASIA EN BLAU 275 183 Manel Camp

GERSHWINIANA – FANTASIA EN BLAU

Homenatge a George Gershwin

Un programa de gran format que vol retre homenatge a les músiques americanes del primer quart del segle XX, sobretot al músic George Gershwin, però passades pel sedàs de la mediterraneïtat de Manel Camp.

El punt de partida és el diàleg poc habitual entre dues formacions com són la banda simfònica i el quartet de jazz.

Destaquem l’encontre entre la banda i el Manel Camp Quartet.

És l’admiració que he tingut sempre pel compositor George Gershwin el punt de partida d’aquest projecte.

No és tan sols la seva dimensió històrica el que m’ha captivat de la seva personalitat, que per ella mateixa ja resulta aclaparadora, si no, la seva àmplia i llarga trajectòria creativa i artística, sempre des d’un plantejament lliure a l’hora d’apropar-se al fet compositiu.

La constant relació  entre la música simfònica, la música popular, el jazz i la cançó, que defineix el compositor americà és un mirall on sempre m’he volgut reflectir.

Són dues les obres que conformen aquest concert: Fantasia en blau i Gershwiniana. La primera, inspirada en una de les obres més conegudes de Gershwin, però des d’una perspectiva personal i sense referències musicals clares a l’obra americana. La segona obra, en canvi, és un viatge sonor pel repertori més conegut del compositor. En aquesta obra el repte ha estat establir el fil conductor a través del material de Gershwin, així com investigar en la sonoritat i la tímbrica americana plasmada en el diàleg proposat entre Banda Simfònica i Quartet de jazz.

Manel Camp