Biografia

Manel Camp

Pianista, compositor i pedagog

Manresa 1947

Ha estat cap del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) del 2001 al 2014.

Convidat pels principals festivals de jazz, ha col·laborat com a compositor, arranjador, director musical i intèrpret amb molts dels grans noms de la música clàssica, la “Cançó”, el jazz i el rock de casa nostra.

Va iniciar-se com a professional el juny de 1970 amb el grup FUSIOON a Barcelona. Començava així una carrera de cinc anys que va consolidar el grup com a capdavanter del rock simfònic a l’estat espanyol i, sens dubte, com una de les formacions més lloades de les que ha donat el nostre país: Manel Camp, Santi Arisa, Martí Brunet i Jordi Camp.

La seva carrera en solitari comença a partir de 1984, amb projectes com: Manel Camp Trio, el duet amb la pianista clàssica Ludovica Mosca, el duet amb el pianista de jazz Kitflus, l’Acústic Jazz Quintet, el Manel Camp Quartet, el duet amb Llibert Fortuny, espectacles i enregistraments com: Poesia secreta, Canigó (Verdaguer), Banda Sonora, Solitud (Víctor Català), Tornassol, Mozart en Jazz, Tangram, JZ Bach, Jazz Nadal, Ressorgir 2014 (Martí i Pol), Art (Ramon Llull), Gerswhiniana, Illa Inaudita (diversos poetes), Zefiro Torna (música antiga en clau de jazz), Jazzcàntic, De Minorisa a Carst, Carst, Casa d’àngels (Mercè Rodoreda), Delit d’estels (Lluís Calderer), Estimar (recorregut per cançons que formen part de la meva vida…), Tres Quartans (projecte a estrenar durant els actes de celebració de Manresa Ciutat de la Sardana 2024).

L’any 1985 edita el seu primer disc a piano sol, Poesia Secreta, iniciant una trajectòria personal que l’ha portat als festivals de jazz més importants, on hi ha participat com a solista.

També va prendre part al cicle Músic for Spain 94, a Boston, inaugurant la temporada de concerts de la Casa dels Artistes de Moscou l’any 96 i ha dut la seva música a la Setmana Internacional de Conservatoris 2002 a Sant Petersburg.

De l’abril 2021 al juny 2022 ha portat a terme el projecte “De Minorisa a Carst”, amb l’excusa dels seus 75 anys, on ha pogut agrair a moltíssims músics, artistes i professionals del sector, haver pogut aprendre de tots ells. Durant aquest període ha compartit concerts irrepetibles, espectacles únics i diversos, projectes pedagògics, pel·lícules, exposicions i taules rodones, tallers…

Ha estat director musical de l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona i va crear el Taller de Música Moderna Esclat de Manresa a més d’impartir cursos al Taller de Músics de Barcelona, i arreu de l’estat espanyol.

Té editats més de 40 discos, és autor d’una desena de bandes sonores, i l’editorial Boileau ha publicat la sèrie de llibres per a piano “Basic Jazz”. També les editorials “Dinsic” i “Éditions L’empreinte mélodique”, i el Secretariat de corals infantils de Catalunya, han publicat obres seves.

Darrerament, ha estat guardonat amb el Premi Trajectòria, ENDERROCK 2020. Premi ESPAI TER 2022. Premi Trajectoria, AMJM 2022. Guardó AIE 2023, per “Tota una vida dedicada a la música”. Premi PATXIN 2023, Escola La Concepció. Premi ORIOL MARTORELL de Pedagogia Musical, 2023.

aqua terra replica watch aquaracer 300m famous brand https www.swissreplicas.to just to wear the best high quality fake rolex 8500 the fake ulysse nardin watches weight the truth about fake breitling avenger seawolf in new york where buy copy replica rolex bustdown on wish